/ Hiçbir kategori / Pisidia Metropoliti Sotirios’un 2016 Paskalya Mesajı

Pisidia Metropoliti Sotirios’un 2016 Paskalya Mesajı

Pisidia Metropoliti Sotirios’un 2016 Paskalya Mesajı

 

 

“Diriliş günü”, “İnananların Paskalyası”, “Paskalya bize cennetin kapılarını açıyor”, “Paskalya, sevinç içinde diğerlerini kucaklıyoruz”, “Paskalya, kederin kefareti”!
                                                                                                                              (Paskalya İlahileri)

Kilisemiz bu gece, Diriliş gecesi, söylediğimiz harika ilahilerle, sevinç mesajları müjdeliyor:
“Diriliş günü!”
Mesih ölülerden dirildi ve tüm insan nesillerinin mezarlarından yükseldi. O’nun bu dünyayı kurtaran işine inanan ve dirilmiş Bedeni’nin üyeleri olan her birimiz, ölülerin dirilişini bekliyoruz. Artık ölümün üzerimizde bir etkisi yok. Bedensel ölüm geçici uykuya dönüştü. Ve nasıl ki Mesih ölümden yaşama geçti, aynı şekilde bizleri de mezardan sonsuz yaşama yönlendiriyor.
“İnananların Paskalyası”
Paskalya geçit demektir. Yahudiler atalarının topraklarında Mısır’ın köleliğinden kurtuluşlarını kutluyorlardı. Hristiyanlar olarak bizler ise ölümün zincirlerinden Yaşayanların Ülkesi’ne geçişi kutluyoruz. Ölümden yaşama, yeryüzünden gökyüzüne, zaferle bizi taşıdın Mesih (Diriliş Kanonu’nun birinci ilahisi).
“Paskalya bize cennetin kapılarını açıyor”
Cennetin mühürlenmiş kapısı, Pek Kutsal Mezar’ın kapısıyla birlikte açıldı. İlk yaratılmışlar Allah’ı reddettiler ve O’nunla iletişimi kaybettiler. Yeni Adem, Peder’in isteğine itaat etti ve Haç üzerinde gerçekleşen kurbanıyla dönüş, tövbe ve Yaşam Membası ile paydaşlık yolunu açtı.
“Paskalya, sevinç içinde diğerlerini kucaklıyoruz”
Dirilmiş Rabbimiz’in anlaşılmaz nimetlerinden gelen bu diriliş sevinci yalnızca bizim için değil. Biz inananlar olarak bu sevinci Allah’ın bize bağışlamış olduğu daim bir şahitlik olan hayatımızın duruşuyla gösteriyoruz. Bu sevinç, ayrımcılık olmadan bütün insanlar için daim bir sunudur. Diriliş’in kararmayan ışığını sadece kendimiz için tutmuyoruz. Onu, Mesih’in insafsız ölüm üzerindeki zaferinin kesinliğinden kaynaklanan sonsuz neşeyle hem yakındakilere hem de uzaktakilere iletiyoruz.
“Paskalya, kederin kefareti”
Diriliş sevinci bizi üzüntüden fidyeyle kurtarıyor, çünkü Göklerin Krallığı göründü, af mezardan dirildi ve artık hiç kimse ölümden korkamaz. Tıpkı Aziz Altınağızlı Yuhanna’nın Katekümen Sözleri’nde vurguladığı gibi: “Gelin, hepiniz Rabbimiz’in neşesine… Kimse mazlumu üzemez, artık Krallık göründü. Kimse suçları için haykıramaz, artık af mezardan dirildi. Kimse ölümden korkamaz, çünkü Kurtarıcı’nın ölümü bizi ondan özgür kıldı…”
“Mesih dirildi”, kardeşler! Dirilmiş Rabbimiz’in varlığı kalplerinizde daim olsun ve sizleri neşe ve esenlikle doldursun!

 

 

 

 

 

Pisidia Metropoliti Sotirios’un 2016 Paskalya Mesajı